lørdag den 21. december 2013

Fransk Nougat

Det nærmer sig jul og jeg var nødt til at lave lidt fransk nougat -den er blød og lækker, og her har i en opskrift:


Fransk Nougat med mandler, pistacie og tørrede tranebær
 

FRANSK NOUGAT

2.75 dl sukker               
1 dl flydende honning
1 dl flydende glukosesirup
1 dl vand    
                                                     
2 stk. små æggehvider                                                         
0.5 dl sukker

100 g pistagenødder, usaltede                                                 
130 g smuttede mandler                                
130 g afskallede hasselnødder 
                                                                                                               
Flormelis til at drysse med


Sådan gør du:

1:  Sæt ovnen på 150 grader.
2: Kog  sukker, honning, glukose og vand i en gryde til sukkerlagen er 148 grader. Brug sukker  termometer.,.                      
3. Pisk imens æggehvider med det sidste sukker til en luftig og cremet marengsdej. Pisk den ikke for hårdt, anvend K-spaden på din røremaskine.
4: Hæld så den varme sukker blanding langsomt i en tynd stråle over marengsdejen og pisk i 10 min til den er hvid og luftig.
5: Varm imens pistacie, mandler og tranebær i ovnen i ca. 5 min og tag dem ud inden de begynder at tage farve. 
6: Tag gerne et pr engangshandsker eller gummihandsker på for at beskytte dig mod den varme masse.

7 Tilsæt de varme nødder/mandler/tranebær og rør dem i på laveste hastighed, for at fordele dem i massen.
8: Smør et tyndt lag olie på et stykke bagepapir og læg den i en bradepande hvor du trykker massen godt flad.
9: Lad den køle helt af inden du skærer den i bidder/stænger, med en kniv smurt med lidt olie.
10: Kom flormelis på, så stykkerne ikke klistrer sammen.
11: Opbevar det lufttæt og ved stuetemperatur.

                                                 GLÆDELIG JUL
 
                                               
                          
 
 

5 kommentarer:

  1. Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

    SvarSlet
  2. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

    SvarSlet
  3. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    SvarSlet
  4. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...